Češpova kaša

Češpova kaša je prosena kaša s suhimi slivami. To je preprosta mlečna jed. Kaša je zelo zdrav obrok, ki si ga lahko privoščimo za zajtrk ali večerjo. Priljubljena je tudi pri otrocih. Znan je rek: »Mlečna kaša, mati naša, je otroška sladka paša.«

Sestavine:

  • 20  dag prosene kaše
  • 6 dl mleka
  • 3 dl vode
  • 15 dag suhih sliv
  • sol

 

Priprava:

Kašo prelijemo z večjo količino vode, ki jo takoj odcedimo. Nato jo ponovno prelijemo z vodo in pustimo stati 20 minut. Ponovno odcedimo in dobro speremo. Kašo nato stresemo v posodo za kuhanje in zalijemo z mlekom in vodo (6 dl mleka, 3 dl vode). Kuhamo 20 minut. Če v kaši kuhamo slive s koščicami, jih dodamo na začetku kuhanja. Če so slive razkoščičene, jih dodamo šele proti koncu.