Trganci z zeljem

Trganci z zeljem so prišli v našo dolino s priseljenci iz Međimurja. To je lahko samostojna jed, saj je dovolj nasitna. Postrežemo jo s solato ali ponudimo kot prilogo.

TRGANCI_Z_ZELJEM_fotoBorutKra__evec.JPG

Sestavine:

  • 60 dag moke
  • 1 jajce
  • mlačna voda (po potrebi)
  • ščep soli
  • 70 dag svežega zelja
  • 6 žlic olja
  • poper

Priprava:

Iz moke, jajca, vode in soli zamesimo testo. Zelje narežemo na kocke. V kozico dodamo olje in  ga segrejemo. Dodamo narezano zelje, solimo in popopramo. Dušimo. Testo ročno natrgamo in trgance odlagamo na kuhinjski prt, da se nekoliko osušijo. Stresemo jih v krop. Ko priplavajo na vrh, so kuhani. Poberemo jih s penovko in dodamo zelju. Vse skupaj premešamo.