Presno zelje

Jeseni je na njivah vedno nekaj zeljnih veh, ki niso primerne za ribanje in kisanje ali pripravo zeljne solate. Lahko pa jih porabimo za pripravo presnega zelja. Enolončnico lahko jemo skupaj s kruhom.

PRESNO_ZELJE_fotoBorutKra__evec.jpg

Sestavine:

  • 1,5 kg zeljnih listov
  • 0,5 kg govejega mesa iz stegna
  • 2 stroka česna
  •  2 večja krompirja
  •  sol
  • poper  

Priprava:

Zeljne liste operemo in grobo narežemo. Damo jih v večji lonec in  zalijemo z vodo. Ko zavre, odcedimo  in ponovno zalijemo ter osolimo. Zelje naj se počasi kuha. Med kuhanjem ga večkrat premešamo. Na vrh damo kuhat goveje meso, narezano na koščke. Večkrat premešamo. Nato dodamo strt česen in poper. Potem dodamo še  narezan krompir. Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo. Jed mora biti gosta.