Tematski kulinarični dogodki

“Koline Pri Andrejevih” | Turistična kmetija Pri Andrejevih
sobota, 16.11.2024 ob 18. uri

Cena menija s kozarcem vina 32 € 

Turistična kmetija Pri Andrejevih Narin 107, 6257 Pivka

Rezervacije na ali po telefonu 05 753 20 70 ali na 040 573 157.

»Štorja s kolinami”  | Bistro Štorja
od srede, 20. 11. do petka, 29.11.2024 / večerja ob 18. uri 

Meni  65 €
Žolca, vložnine in kislo mleko
Kisla repa in parklji
Tortelin s krvavico in dimljenim krompirjem
Jabolčni štrudelj v sorbetu
Svinjske ličke, koruza, kokice
Jabolka, bela čokolada in kaki

Vinska spremljava  30 €

Bistro Štorja Ulica 1. maja 1, 6230 Postojna

Rezervacije na ali po telefonu 05 992 7898 do zapolnitve mest. 

»Spajanje vin in kulinarike v Notranjski hiši”
sobota, 23. 11. 2024 / kosilo ob 13. uri / večerja ob 18. uri 

Meni  50 €
Pozdrav iz kuhinje Domač grisin zavit v panceto
Hladna predjed Goveji jezik z rdečo peso, jabolkom in wasabijem
Topla predjed Polenta z rumenjakom, ocvirki in kremo dimljenega sira
Glavna jed Svinjska ribica z zeliščnim štrukljem in pečeno bučo s cimetom
Sladica Hruška, bela čokolada

Vinska spremljava  20 €

Penina Amalia  Mavrič syrah, brut
Sivi pinot Mavrič suho 2023
Cabernet Sauvignon suho 2023
Traminec Vinag polsladko 2023

Zavod Notranjska hiše in gostinske storitve Florjan Žnidaršič, s.p.
Selšček 31, 1382 Begunje pri Cerknici

Rezervacije na ali po telefonu 051 381 830 do zapolnitve mest.

»Čukove koline s Kobalom in Devetakom” | Restavracija in pizzeria Čuk
Sreda, 27. 11. 2024 ob 18. uri

Meni
Domača jota, pečenica, krvavica, svinjska prata, beli žganci zabeljeni z ocvirki, dušeno kislo zelje, jabolčni zavitek iz brkinskih jabolk 

Meni z gledališko prestavo  40 €

Restavracija in pizzeria Čuk Pot k Pivki 4, 6230 Postojna

Rezervacije na ali po telefonu 05 7201 300 / 041 696 350 do zapolnitve mest.

»Koline in vino” | Gostilna Skok
sobota, 7.12.2024 ob 18.30 uri

Gostilna Skok Bač 50a, Knežak

Večerja na temo kolin bo interaktivno obarvana, saj bodo ključno vlogo imeli tudi obiskovalci sami. Namreč, ob pet-hodnim meniju, izpod rok kuharskega mojstra Florijana, bo vinska spremljava tokrat malo drugačna, kot smo jo sicer vajeni. Z različnimi vini ob posameznem hodu se bosta predstavili dve vinski kleti, Klet Goriška Brda in vinarstvo Valter Sirk.  Gostje večerje boste na podlagi svojega osebnega okusa določili, katero izmed predstavljenih vin se bolje spaja s ponujeno hrano.

Meni
Pozdrav iz kuhinje Pirin kreker, zeliščni namaz in domača salama
Hladna predjed Goveji jezik z rdečo peso, jabolkom, bučnim oljem in wasabijem
Topla predjed Polenta z rumenjakom, ocvirki in dimljenim sirom
Glavna jed Svinjska ribica z zeliščnim štrukljem in pečeno bučo s cimetom
Sladica Hruška, bela čokolada
Cena 65 €

Rezervacije na ali po telefonu 031 308 613 (Boštjan), do zapolnitve mest.

»Koline in funk” - koline na krožniku, funk v kozarcih | Gostilna Cajnarje in Drinkslowine  četrtek, 16.1.2025 ob 18. uri

Meni 
Pozdrav iz kuhinje
Terina in radič
Ocvrta krvavica
Zelje in ocvirki
Hišna klobasa
Polnjena miška

Meni 60 €
Vinska spremljava 40 €

Gostilna Cajnarje Cajnarje 2, 1380 Cerknica

Rezervacije na ali po telefonu 040 296 356 do zapolnitve mest.

Info

DMO Zeleni kras

Prečna ulica 1

6257 Pivka 

 

T: 05 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

november 2024 - februar 2025

Posebnosti

Kulinarični dogodki na temo kolin

Trajanje

Cena

VEČ INFORMACIJ