EN IT DE
Menu Search
Park vojaške zgodovine Pivka, 29. 10. 2017 ob 0:00
Vabljeni, da se v nedeljo, 29. 10. 2017 udeležite pohoda po Krožni poti Parka vojaške zgodovine. 

Pot povezuje Park vojaške zgodovine, nekdanji vojaški poligon na Koti 110 (613 m) in italijansko podzemno utrdbo na Primožu. S Primoža se pot spusti v dolino Dule, nato pa se vzpne do Šilentabra, nad vasjo Zagorje. S Šilentabra se pohod nadaljuje proti turistični vasi Narin, od tu pa nazaj v Park vojaške zgodovine.

NAVODILA:

Pohod je primeren za vse generacije. Pot vam bo vzela cca. 4 h. Udeleženci pohoda boste na blagajni Parka poravnali prijavnino, ki znaša 5 EUR. Otroci do 15 let se pohoda lahko udeležijo brezplačno. Tistim, ki si boste želeli ogledati tudi Park vojaške zgodovine bomo priznali 15% popust pri nakupu vstopnice. Na poti bodo postavljene okrepčevalne točke s prigrizki in napitki. Ob zaključku si lahko v Kantini Pivka privoščite topel obrok, za katerega vam bomo ob plačilu prijavnine priznali 10% popust. V primeru slabega vremena pohod odpade. Za ogled notranjosti podzemne utrdbe na Primožu imejte s seboj svetilke. Priporočamo pohodno obutev in obleko. Parkirate lahko na parkirišču Parka vojaške zgodovine. Pohod je na lastno odgovornost.

Prijavnina: 5 EUR (vključuje ogled utrdbe Alpskega zidu na Primožu, degustacija na poti, 15% popust za ogled Parka vojaške zgodovine, 15% popust za ogled Ekomuzeja, 10% popust za kosilo v Kantini Pivka)

Pričetek: med 9.00 in 10.00 iz Parka vojaške zgodovine
Trajanje pohoda: cca. 4h
Dolžina krožne poti: 14,5 km