EN IT DE
Menu Search
Posestvo grad Prestranek
Posestvo grad Prestranek
Address Na Gradu 9, 6258 Prestranek
Telephone +386 (0)5 754 05 95, +386 (0)51 311 211

Na posestvu smo osredotočeni na vzrejo in oskrbo konj ter na turistično ponudbo, poleg tega pa se ukvarjamo tudi z ekološko rejo govedi in pridelavo mleka.

Središče pozornosti obiskovalcev Posestva Grad Prestranek predstavlja čreda konj, pasme islandski pony, ki slovijo po svojih petih hodih, prijaznemu značaju, živahnemu temperamentu, vzdržljivosti ter barviti in gosti dlaki. Čreda premore okrog 30 konjev in velja za največjo tovrstno čredo pri nas.

Poleg individualnih ur jahanja potekajo tudi začetni in nadaljevalni tečaji angleškega jahanja. Jahanje poteka tako v pokritem, kot tudi zunanjem jahališču, možno pa je tudi terensko jahanje po čudoviti okoliški naravi.

Prav tako pa prirejamo tudi izpit za Jahač 1 in Jahač 2, že vešče jahače pa pripravljamo za opravljanje licence iz dresure in preskakovanja ovir.

Vašega konja lahko nastanite v grajskem hlevu in ga predate v strokovno oskrbo. Osrednji hlev zajema več kot 45 boksov za nastanitev velikih konj, več privezov za pripravo konjsolarijkopalnico za konje in mesto za opremo ter krmila. Pod isto streho s hlevom je tudi notranja pokrita jahalnica, velikosti 40 m x 60 m, z direktnim prehodom v garderobosanitarije in gostinski del z apartmaji


PROGRAM DRUŽINSKI DAN


Paket vključuje: aperitiv ob prihodu, 2 šolski uri jahanja na 2 islandskih konjih (priprava konj in jahanje), v spremstvu inštruktorja, kosilo za 4 osebe ter najem koles za 2 uri.

Cena za 4 člane: 90€ (2 odrasla, 2 otroka). Program traja vsaj 5 ur in je potrebna predhodna rezervacija. Doplačilo za dodatno osebo je v višini 11,25 €.

  • Posestvo grad Prestranek