EN IT DE
Menu Search
Zeleni kras z vodnikom
  • Postojnska meščanska promenada

Doživite skrite kotičke Zelenega krasa! 


Ljudje od nekdaj stremimo k odkrivanju neodkritega ter pridobivanju novih življenjskih izkušenj. Pri tem igrajo pomembno vlogo domačini, ki poznajo vse skrite bisere svojega okolja. Prav oni so tisti, ki predstavijo posebnosti, ki jih obiskovalci ne morejo najti v nobenem tiskanem vodiču. Izkušeni lokalni vodniki vas bodo popeljali po naravnih in kulturnih znamenitostih ter vam predstavili zgodbe, ki vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne. Izkoristite vaš čas za spoznavanje novih ljudi in navad ter obiščite slikovite kraje in neponovljivo kraško naravo.


Postojnska meščanska promenada
Address Andrej Rijavec
Telephone +386 (0)40 335 373
OD GRAND HOTELA ADELSBERGERHOF DO MAJLONTA

Dobrodošli na slikovitem sprehodu po ulicah stare Postojne, prepišnem notranjskem središču z mestnimi pravicami od daljnega leta 1909! Kratki postanki ob nekdaj veličastnih stavbah in njihovih najbolj skritih kotičkih nas bodo popeljali v čase, ko je cvetelo žlahtno meščanstvo. Obisk “salona presenečenj”, kjer se bomo srečali s častitljivim mojstrom, varuhom spomina in tradicije, bo živ dokaz, da delo in bister um znata kljubovati času. Promenado bomo sklenili z vzponom na najstarejši del mesta, od koder sledi spust do mogočnega drevoreda, ki vodi do Postojnske jame, zakonitega otroka meščanske Postojne. 

Po promenadi vodi Andrej Rijavec, lokalni turistični vodnik in interpret kulturne dediščine. Vodenje traja približno dve uri.

Program promenade

Grand Hotel Adelsbergerhof

Po Tržaški do dvorca Adelsberg

Spominska soba dr. Alojza Kraigherja

Salon presenečenj

Od Majlonta do drevoreda v Postojnsko jamo


  • Postojnska meščanska promenada
^ Nazaj na vrh